ABB
Gama de comutatoare de reglaj sub sarcină comercializată în România respectă standardul CEI (60214-1) şi cuprinde tipurile clasice montate în cuvă cât şi pe cele de tip UZ care pot fi poziţionate pe peretele cuvei.
Cele mai noi tipuri de comutatoare ABB utilizează tehnologia de stingere în vid a arcului electric fapt care duce la creşterea atât a duratei de viaţă, cât şi a intervalelor de mentenanţă.
Comutatoarele suedezilor se remarcă prin simplitatea construcţiei şi montajul facil. Numărul mai mic de componente determină o fiabilitate ridicată, precum şi o reducere a preţului şi a greutăţii.
Comutatoarele sunt echipate cu mecanisme de acţionare tip BUE sau BUL2, care pot fi configurate pentru a respecta orice cerinţă a beneficiarului.
Prin raportul calitate/preţ foarte bun, componentele sunt o ofertă atractivă pe piaţa românească.
Documentatie:
Hyundai
Comutatoarele de reglaj fără sarcină sunt de tip PBV şi au atât acţionare automată tip MZ-4.4, cât şi manuală tip ZR-03.
Comutatoarele de ploturi au trecut toate testele de tip în laboratoare precum KEMA Olanda, CESI Italia şi ZKU Cehia. Toate echipamentele respectă standardele CEI(60214-1).
Componentele se regăsesc pe o gamă largă de transformatoare,inclusiv în România.
Comutatoarele de reglaj sub sarcină sunt de tip RS (cu întrerupător în ulei) sau RSV (cu întrerupător în vid).
Cele mai utilizate tipuri sunt din seriile:
• RS 9 şi RS 9.3 pentru curenţi între 200 – 1600 A şi tensiuni în intervalul 41,5 – 300 kV;
• RSV 9.3 pentru curenţi între 400 A – 1500 A şi tensiuni în intervalul 72,5 – 300 kV.
Mecanismele de acţionare recomandate pentru aceste comutatoare sunt MDU tip MZ-4.4, cu acţionare automată.
În 1997, Hyundai Heavy Industries Coreea a preluat compania de stat Elprom Trafo Bulgaria, cunoscută în România ca producătorul comutatoarelor de tip Kolarov.
Astfel, în anul 2001 a apărut Hyundai Heavy Industries Co. Bulgaria (HHIB) care s-a consacrat ca principal furnizor pe piaţa internaţională, continuând o experienţă de peste 60 de ani în domeniul comutatoarelor de ploturi.
Documentatie: